Toshiba komt met een apparaat dat ultra hd 2d-beelden met 3d-beelden waar de gebruiker geen 3d-bril voor nodig heeft, combineert.

De fabrikant laat weten het bijzondere 15 inch-scherm tijdens gadgetbeurs CES van 6 tot en met 9 januari in Las Vegas te laten zien.

Toshiba en andere fabrikanten ontwikkelen al langer 3d-tv's en laptops waar geen brillen voor nodig zijn om de 3d-beelden te zien.

Het is voor het eerst dat dergelijke hoge resoluties worden gebruikt bij een scherm dat kan wisselen tussen 2d en brilloos 3d. De 2d-beelden worden getoond in ultra hd (3180 x 2160 pixels) en 3d-beelden in hd-resolutie 1280 x 720 pixels.

Beeldkwaliteit

Volgens Toshiba treedt er dankzij een nieuw systeem bovendien weinig crosstalk op. Bij crosstalk ziet de gebruiker de 3d-beelden wazig en dubbel. Het bedrijf belooft 2 procent crosstalk waar 5 procent normaal zou zijn. Daarnaast zorgt het nieuwe systeem ervoor dat er de helderheid in de 3d-modus niet afneemt en de beeldkwaliteit van 2d ook op peil blijft.

Wat Toshiba precies als toepassing ziet voor het 15 inch-scherm is niet bekend. Volgende week toont het bedrijf het product voor het eerst.

NU.nl doet vanaf zondag 5 januari verslag van gadgetbeurs CES via een speciaal dossier en de techrubriek. Wilt u al het nieuws rond de Consumer Electronics Show volgen? Klik dan in onze mobiele apps onder dit artikel op 'Volg' voor de tag 'Gadgetbeurs CES'.

Bekijk een Nederlandse brilloze 3d-tv van 899 euro

Bekijk alle verwachtingen rondom de Consumer Electronics Show