Tv-serie 12 Monkeys krijgt ondersteuning voor de gekleurde Hue-ledlampen van Philips. Die kleuren mee met wat er in de serie gebeurt.

De Philips Hue-lampen reageren op bepaalde geluiden in de nieuwe serie 12 Monkeys, meldt CNET.

Elke aflevering zou een apart lichtspoor hebben, dat de Hue-lampen bij het horen van de speciale geluiden zouden afspelen. De kleuren van de lampen zouden de kijker meer bij de serie moeten betrekken, volgens zender Syfy.

De zender is van plan een dergelijke ondersteuning in meerdere toekomstige series te bouwen. Philips verkocht zelf al tv’s met een dergelijke functie: Ambilight.

Bij die tv’s zitten gekleurde lampen in het toestel gebouwd. Die lampen reageren automatisch op wat er op het scherm gebeurt. Eerder testte Netflix ook al Philips Hue-ondersteuning, maar die is tot noch toe nog niet ingebouwd.

Philips Hue is een lampensysteem met led-lampen die middels apps en een wifi-verbinding van kleur veranderd kunnen worden. Philips geeft de software voor de lampen vrij, waardoor iedereen die dat wil de lampen op allerlei manieren kan ondersteunen en aansturen.

Vier dingen die de tv van de toekomst kan doen

Netflix test Philips Hue-ondersteuning