Samsung heeft een all-in-one-pc met een gebogen scherm aangekondigd, de Series 7 AIO. 

De Zuid-Koreaanse elektronicafabrikant onthult zijn nieuwe pc op technologiebeurs CES begin januari, maar heeft de specificaties reeds vrijgegeven via zijn website.

De Series 7 AIO heeft een gebogen scherm van 27 inch met een resolutie van 1.920 bij 1.080 pixels.

De all-in-one-pc is verder uitgerust met een Intel Core i5-processor, acht gigabyte werkgeheugen en een ssd-schijf van 128 gb. Ook zit er een harde schijf van 1 terabyte in. 

Verder biedt de pc een geïntegreerde hd-webcam en een hdmi-ingang om bijvoorbeeld digitale televisie mee te kijken. De Series 7 AIO draait op Windows 8.1. Een prijs ontbreekt nog. 

Nieuwe laptop

Samsung kondigde ook een laptop aan, een nieuw model in de Series 9-lijn. De nieuwe laptop heeft een 12,2 inch scherm met een resolutie van 2.560 bij 1.600 pixels.

Het apparaat is verder uitgerust met een Intel Core M-processor met een kloksnelheid van 2 GHz. Het werkgeheugen bedraagt 8 gb en de laptop komt met 256 gb aan ssd-opslagruimte. 

De afmetingen van de nieuwe Series 9 is 284,1 milimeter lang en 212,7 mm breed. De dikte van de laptop is 11,8 mm.

Niet naar Nederland

Ook de nieuwe Series 9-laptop draait op Windows 8.1. Wanneer en voor hoeveel de nieuwe laptop van Samsung in de winkels komt te liggen, is niet bekend.

Een woordvoerder van Samsung liet tegenover NU.nl weten dat de Series 7 AIO all-in-one-pc sowieso niet in Nederland verschijnt. 

Het bedrijf liet bovendien eerder al weten dat het gestopt is met de verkoop van laptops in Nederland.