De techredactie van NU.nl testte dit jaar een grote hoeveelheid laptops en kiest de drie beste. Apple gaat er met de gouden NUtech Award vandoor.

1. Apple Macbook Pro met retinascherm (2014)

De nieuwe Macbook Pro biedt geen ingrijpende verandering ten opzichte van het vorige model, maar de laptop van Apple blijft ontzettend fijn. De prestaties zijn goed en de hoge resolutie van het retinascherm maakt lezen prettig.

Het toetsenbord en touchpad van de Macbook zijn zoals altijd op Macbooks uitstekend, zeker vergeleken met veel Windows-laptops. Besturingssysteem OS X kreeg dit jaar een behoorlijke update, die zorgde voor een mooier uiterlijk en betere samenwerking met iPhones.

Bekijk de volledige review van de Macbook Pro Retina (2014)

De beste laptops van 2014:
De beste laptops van 2014:

2. Microsoft Surface Pro 3

De Surface was tot dit jaar een beetje een vreemd apparaat dat als tablet in de markt werd gezet, maar niet als zodanig in de smaak viel. Dit jaar gooide Microsoft het over een andere boeg en veranderde de Surface Pro 3 op zo'n manier dat het meer een laptop werd. Dat bleek een goede keuze.

De Surface Pro 3 heeft een groter scherm gekregen, maar blijft handzaam. Bovendien is de standaard een stuk fijner en handiger geworden en het losse toetsenbord nog beter. Ook laat Microsoft zien een mooi ontwerp af te kunnen leveren. De behuizing is stijlvol, licht en dun.  In de benchmarktests blijkt wel dat de Surface Pro 3 de beste laptops van afgelopen jaar voor zich moet dulden. 

Lees de volledige review van de Surface Pro 3

3. Dell XPS 15

De Dell XPS 15 is een zeer grote laptop die bijbehorend grootse prestaties levert. Het scherm heeft bovendien een extreem hoge resolutie van 3200 bij 1800 pixels.

Aan de buitenkant heeft de XPS 15 een aluminium behuizing, maar aan de binnenkant zit een rubberachtig materiaal. Door het grote formaat neemt het toetsenbord een bijna komisch klein deel van het apparaat in beslag, maar hij typt wel goed en ook het touchpad werkt goed.

De XPS 15 is dus bepaald geen laptop om elke dag mee te nemen, maar wie goede (game-)prestaties van zijn notebook verwacht kan met dit apparaat goed uit de voeten.