HTC, Google, Tesla, Apple en ING zijn in de prijzen gevallen bij de NUtech Awards. De iPhone 6 is uitgeroepen tot beste smartphone, de Nexus 9 tot beste tablet en ING Bankieren tot de beste Nederlandse app.

De redactie testte het afgelopen jaar tientallen smartphones, tablets, laptops en games en koos op basis van deze reviews en testen een gouden, zilveren en bronzen winnaar in alle categorieën.

In de categorie Beste Nederlandse app en Meest innovatieve bedrijf konden de lezers van NU.nl stemmen. De redactie maakte alleen een voorselectie.

App en bedrijf

ING Bankieren werd met een overgrote meerderheid van de stemmen tot beste Nederlandse app verkozen. De app is gebruiksvriendelijk en combineert dat met een aantrekkelijk ontwerp. ING onderscheidt zich bovendien door regelmatig te updaten. Zo beschikt de app sinds dit jaar over een eerste versie van spraakbesturing.

Tesla werd door de NU.nl-lezers verkozen tot meest innovatieve techbedrijf. Het bedrijf van Elon Musk heeft de elektrische auto het afgelopen jaar cool gemaakt. Eigenlijk zijn Tesla's een soort rijdende computers. De bediening geschiedt via een tablet op het dashboard en de auto wordt draadloos geüpdatet. Het nieuwe Model D kan bovendien deels zelfstandig rijden.

Smartphones

De beste smartphones van 2014:
De beste smartphones van 2014:

Op basis van de testresultaten is de iPhone 6 uitgeroepen tot beste smartphone van 2014. De iPhone 6 heeft de beste prestaties, een van de beste smartphonecamera's, een kwalitatief indrukwekkend scherm en uitstekende accuduur.

Bovendien koos Apple er afgelopen jaar eindelijk voor de iPhone een groter scherm mee te geven waardoor de telefoon voor nog meer mensen een optie is geworden.

Apple laat de HTC One M8, die een zilveren NUtech Award krijgt, net achter zich. De Galaxy Note 4 van Samsung is bekroond met de bronzen NUtech Awards voor beste smartphone.

Bekijk de testresultaten en onderbouwing voor de beste smartphones van 2014

Tablets

De beste tablets van 2014:
De beste tablets van 2014:

De eerste tablet van HTC in jaren is in de categorie tablets uitgeroepen tot winnaar. De Nexus 9 werd in samenwerking met Google gemaakt. Het apparaat presteert op alle vlakken goed en is bovendien zeer aantrekkelijk.

Het schermformaat van 8,9 inch is onderscheidend en maakt de tablet compact terwijl het scherm groot genoeg is om goed te kunnen genieten van films en games. Ook de hoge resolutie is daarbij belangrijk. Tot slot was het de eerste tablet met het nieuwe Android Lollipop, een modern en mooi systeem met veel nieuwe functies.

De iPad Air 2 van Apple volgt op de tweede plaats en ook in deze categorie gaat Samsung er met de bronzen award vandoor voor de Galaxy Tab S.

Bekijk waarom de iPad Air 2 en Galaxy Tab S in de prijzen vallen

Laptops

De beste laptops van 2014:
De beste laptops van 2014:

Apple komt ook als winnaar uit de bus op het gebied van laptops. De Macbook Pro werd in 2014 niet ingrijpend vernieuwd, maar toch blijft de laptop een indrukwekkend apparaat. De prijs is bovendien gedaald.

Het retina-scherm van de Macbook Pro bleek in de metingen opnieuw scherp en nauwkeurig en ondanks de krachtige hardware is het een compacte laptop. Apple blijft ook indruk wekken met de uitstekende trackpad en het goede toetsenbord.

De redactie was afgelopen jaar ook zeer onder de indruk van de Surface Pro 3 die een zilveren NUtech Award krijgt. De Dell XPS 15 eindigt op de derde plaats.

Bekijk de motivatie voor de volledige top drie beste laptops van 2014

Games

Beste games van 2014 in 1 minuut:
Beste games van 2014 in 1 minuut:

Tot slot heeft in de categorie games het spel Dragon Age: Inquisition gewonnen. De redactie van Gamer.nl heeft het hele jaar door alle games getest en roemt Dragon Age omdat het fantasievolle rollenspel de gamer met gemak tientallen uren bezig kan houden.

"Er zijn maar weinig games die zo'n boeiend verhaal vertellen en toch veel bewegingsvrijheid bieden. Ondanks de gigantische wereld voelt het spel heel persoonlijk, omdat je van alle inwoners een stukje van hun leven meekrijgt", aldus Gamer.nl. "Geen ander spel bood dit jaar zoveel speelplezier als Dragon Age: Inquisition."

De redactie roept kaartgame Hearthstone: Heroes of Warcraft uit tot de zilveren winnaar en geeft racegame Mario Kart 8 een bronzen award.

Bekijk de volledige motivatie voor de beste games van 2014