Singapore stelt een drukke wijk totaal open voor het testen van zelfrijdende auto’s. Universiteiten en bedrijven mogen hun voertuigen vrijelijk testen in de wijk.

Op die manier wil de Aziatische stadstaat snel een werkende aanvulling op openbaar vervoer hebben, meldt MIT Technology Review.

Singapore is één van de drukst bevolkte steden ter wereld. De aankoop van een auto is duur in de stad omdat de regering het gebruik wil ontmoedigen. Zelfrijdende auto’s moeten snel een praktisch alternatief worden.

De auto’s zouden passagiers voornamelijk van en naar bestaand openbaar vervoer in Singapore brengen. Door direct een grote praktijktest toe te laten, wil de regering van het land er snel achter komen of zelfrijdende auto’s voor verlichting van verkeersopstoppingen zorgen.

Praktijktest

Daarom verwelkomt de Singaporese regering iedereen die zijn zelfrijdende auto onder echte omstandigheden op de openbare weg wil testen. De regering wil niet zeggen of Google of andere bedrijven al op het aanbod zijn ingegaan.

Singapore liet eerder al praktijktesten op kleinere schaal toe. Daarbij werden zelfrijdende golfkarretjes ingezet om mensen door een parktuin te vervoeren. Tijdens de grotere praktijktest moeten de auto’s voornamelijk als makkelijk oproepbare taxi werken.

Zelfrijdende auto’s zouden uiteindelijk zaken als parkeerproblemen en verkeersopstoppingen moeten oplossen. Waneer de auto’s beter op elkaar in kunnen spelen zouden zelfs stoplichten verleden tijd zijn, net als parkeerplaatsen.

Wat we kunnen verwachten van zelfrijdende auto’s