Apple heeft de online omgeving van zijn Apple Store weer beschikbaar gemaakt in Rusland. Het bedrijf is wel hogere prijzen gaan hanteren.

Dit meldt 9to5mac.

Apple heeft de prijswijzigingen doorgevoerd vanwege de sterk dalende koerswaarde van de Russische roebel. De munteenheid raakte onlangs in een vrije val en is bovendien al in waarde gehalveerd sinds het begin van dit jaar.

Apple haalde kort na de plotselinge koersdaling daarom zijn Russische webwinkel offline. Het bedrijf zei toen al dat het de prijzen voor de Russische markt opnieuw zou gaan bepalen.

35 procent duurder

Dat is inmiddels gebeurd. De prijzen van de verschillende iPhone 6-modellen zijn bijvoorbeeld met 35 procent gestegen. Het instapmodel van de iPhone 6, met 16 gigabyte interne opslagruimte, kost nu 53.990 roebel, omgerekend ruim 784 euro.

Voordat de Russische Apple Store een week geleden offline werd gehaald, kostte deze uitvoering nog 34.990 roebel, ruim 508 euro. In die prijs zat al een verhoging van 25 procent inbegrepen, die begin november werd doorgevoerd in Rusland.