Consumenten stellen zich afwachtend op tegenover de Apple Watch. Steeds minder mensen zijn van plan het horloge van Apple aan te schaffen.

Dat blijkt uit representatief onderzoek van zakenbank Piper Jaffray onder duizenden Amerikanen, meldt Apple Insider.

Van de consumenten die al een iPhone bezitten zegt nog 7 procent dat het van plan is het horloge van Apple te kopen. Een iPhone is nodig om een Apple Watch te kunnen gebruiken.

Toen Piper Jaffray in september, vlak voor de aankondiging van de Apple Watch, zijn panel ondervroeg gaf nog 10 procent van de iPhone-bezitters aan het horloge te gaan kopen. Vlak na de aankondiging zakte dat al naar 8 procent en drie maanden later is daar nog 7 procent van over, blijkt nu.

Het horloge wordt door analisten in het tweede kwartaal van 2015 verwacht. Apple heeft alleen gezegd het product "begin 2015" zal verschijnen.

Apple-analist Gene Munster verwacht dat er tussen de acht en tien miljoen exemplaren in het eerste jaar zullen worden verkocht. "We geloven dat de Apple Watch een belangrijk product voor Apple kan zijn, maar verwachten in het eerste jaar bescheiden verkopen."

Bekijk onze eerste indruk van de Apple Watch