LG beschuldigt Samsung ervan bewijsmateriaal te hebben vervalst in de rechtszaak over het wasmachine-incident. Hierbij werden enkele wasmachines van Samsung vernield, naar verluidt door een werknemer van LG.

Dat meldt het Zuid-Koreaanse persbureau Yonhap.

Het wasmachine-incident vond begin september plaats in Berlijn, in aanloop naar de techbeurs IFA die jaarlijks in de stad wordt gehouden.

De wasmachines in kwestie stonden onder meer in een lokale vestiging van elektronicaketen Saturn. Een medewerker van LG zou de Samsung-apparaten dusdanig hebben beschadigd dat ze niet langer bruikbaar waren.

Bewijsmateriaal

Samsung zag aanvankelijk af van een officiële beschuldiging, maar kwam daar later op terug vanwege de geleden reputatieschade als gevolg van het incident.

LG dient nu een tegenaanklacht in om dezelfde redenen, maar stelt verder dat Samsung als bewijs een door het bedrijf zelf vernielde wasmachine heeft aangedragen. 

Op beelden van de bewakingscamera waarop de Zuid-Koreaanse elektronicafabrikant zich destijds beriep, zou namelijk geen LG-medewerker te zien zijn, maar iemand van Samsung zelf. 

Verder vindt het tevens Zuid-Koreaanse bedrijf dat Samsung te lang gewacht heeft met het overhandigen van de beschadigde wasmachine als bewijsmateriaal. Dat wijst er volgens LG op dat er geknoeid is met het bewijsstuk.

Lees meer over de bizarre concurrentiestrijd tussen LG en Samsung