Google wil samenwerken met autofabrikanten om zijn zelfrijdende auto binnen vijf jaar op de markt te brengen. De internetreus is niet van plan de auto's zelf te fabriceren. 

Dat zegt projectleider Chris Urmson tegen de Wall Street Journal: "We willen zelf geen autofabrikant worden. We praten met en zoeken naar parners."

"Er zijn een hoop geweldige bedrijven, rond Detroit en ook buiten Amerika, die weten hoe ze auto's moeten maken. Het zou gek zijn als we hun expertise zouden proberen na te doen", aldus Urmson. 

Hoewel Google er van overtuigd is dat een samenwerking met autofabrikanten de juiste manier is om zijn zelfrijdende auto op de markt te brengen, staat de exacte invulling daarvan nog niet vast. "We onderzoeken het businessmodel nog. We weten nog niet wat de juiste verhouding is."  

Prototype

In de tussentijd werkt het team van Google samen met leveranciers om een aantal verbeterde bètaversies van de zelfrijdende auto te ontwikkelen.

Eerder dit jaar toonde Google al een prototype, dat plaats biedt aan twee personen en hun bezittingen, en geen stuur, gas- of rempedalen heeft. De kleine wagentjes hebben enkel een start- en stopknop en een scherm waarop passagiers hun route kunnen zien. Er zijn geen spiegels, geen handschoenenkastje, geen achterbank en geen radio.

Inmiddels is de zelfrijdende auto van Google al drie generaties verder dan het destijds getoonde model. Het bedrijf wil de nieuwe testmodellen begin volgend jaar op de weg gaan testen.

Uitdagingen

Volgens Urmson liggen de grootste uitdagingen op het gebied van software, niet de hardware. Google zegt er bijvoorbeeld zeker van te zijn dat de laserradartechnologie die het gebruikt om te 'zien' wat er om de auto gebeurt, goed zal werken, voor niet al te hoge kosten. 

De zoekgigant werkt sinds 2009 aan zelfrijdende auto's en test ze sinds 2010 ook op de openbare weg in de Verenigde Staten. Tot nu toe hebben er geen ongelukken plaats gevonden.

Wat we kunnen verwachten van zelfrijdende auto's