LG gaat zijn besturingssysteem WebOS, dat wordt gebruikt op smart-tv's, komend jaar verbeteren.

Versie 2.0 van het systeem wordt begin januari gepresenteerd op gadgetbeurs CES in Las Vegas, zo laat LG donderdag weten.

Het bedrijf zegt dat de opstarttijd met 60 procent is verminderd en dat het sneller wordt om apps te starten. Zo zou het wisselen tussen het thuisscherm en de Youtube-app 70 procent sneller gaan.

Gebruikers van LG-smart-tv's krijgen ook meer mogelijkheden om de software naar eigen inzicht in te stellen. Met de functie 'My Channels' kunnen favoriete tv-kanalen worden geplaatst in het menu waar ook de apps van de smart-tv verschijnen.

Verder komt er een nieuw instellingenmenu dat kan worden gebruikt terwijl naar de tv wordt gekeken.

5 miljoen

In de eerste acht maanden na de lancering van WebOS op smart-tv's, aan het begin van vorig jaar, zijn er volgens LG ruim 5 miljoen toestellen met het systeem verkocht.

Het lijkt er niet op dat bestaande WebOS-tv's een update krijgen naar het nieuwe systeem. Op de CES worden nieuwe tv's getoond die gebruikmaken van WebOS 2.0.

Over de nieuwe tv-selectie van LG is nog weinig bekend, behalve dat er in ieder geval twee modellen worden uitgebracht die gebruikmaken van zogenoemde 'quantum dot'-technologie. Die zijn zuiniger dan lcd-tv's en hebben bovendien diepere zwartwaarden, net als oled-displays. Het maken van quantum dot-schermen zou echter een stuk goedkoper zijn.