Sony ontwikkelt een klein oled-scherm dat aan bestaande brillen bevestigd kan worden, zodat die de functionaliteit van smartglasses krijgen.

Twee kleine modules met elektronica kunnen aan weerszijden van een bril bevestigd worden, zo toont Sony. De modules zijn met een draad aan elkaar verbonden. De linkerversie heeft een ingebouwd touchscreen, de rechtermodule bevat een speciaal projectieschermpje.

Dat scherm lijkt vergelijkbaar met dat van apparaten als de Google Glass. Het 0,23 inch oled scherm is met 640 x 400 pixels wel iets hoger in resolutie dan Glass, dat 640 x 360 pixels telt. Sony belooft een hoog contrast en de natuurgetrouwe weergave van rijke kleuren. Het apparaat zou zowel werken met normale brillen als met zonnebrillen.

Feller scherm

Omdat Sony het formaat van de pixels van zijn oled-scherm kleiner heeft gemaakt, zou het scherm voor de gebruiker feller ogen. Het scherm dat de bril voor het oog van de gebruiker projecteert ziet er volgens het bedrijf uit als een 16-inch scherm op twee meter afstand.

De slimme bril wordt aangedreven door een ARM Cortex A7-chip. Het totale apparaat weegt zo’n veertig gram en heeft een batterij met een capaciteit van 400 mAh.

Het apparaat gaat het komende jaar in massaproductie. Het bedrijf zegt een software-ontwikkelkit voor de bril uit te brengen. Maar het stelt zich ook een samenwerking met andere hardwaremakers voor. Sony ontwikkelt vaker componenten voor apparaten van andere merken.

Vijf alternatieven voor Google Glass