Samsung werd in geruchten beschuldigd van het hergebruiken van amoled-schermen in nieuwe telefoons. Het bedrijf ontkent.

Samsung neemt op zijn Koreaanse blog afstand van de aantijgingen.

Een persoon die bij Samsung werkzaam zegt te zijn geweest, meldde eerder anoniem dat het bedrijf ondermaatse en hergebruikte schermen in nieuwe toestellen zou gebruiken.

"Er is een gerucht dat wij gerecyclede amoled-schermen in onze smartphones zouden gebruiken, maar dat is helemaal niet waar", schrijft Samsung. "Gerecyclede schermen worden op geen enkele manier in ons productieproces gebruikt, al zijn sommige van zulke panelen wel ingezet bij betaalde garantie-regelingen." Samsung zegt klanten altijd in te lichten over de goedkopere optie van een hergebruikt scherm in geval van zulke reparaties.

De persoon die bij Samsung zegt te werken, wilde dat aan de hand van foto's en video's van een vermeende fabriek van Samsung bewijzen. Het Zuid-Koreaanse bedrijf ontkent dat de persoon voor hen werkt of gewerkt heeft. Bovendien zegt Samsung dat het lang niet zeker is dat de fabriek die de anonieme vermeend werknemer toont, ook daadwerkelijk een Samsung-fabriek is.