Rabobank gaat vanaf februari volgend jaar zijn betaalpassen uitrusten met een nfc-chip voor contactloos betalen.

Dat meldt de bank vrijdagmiddag nadat onderzoeksfirma Telecompaper er eerder al over had bericht.

ING en ABN Amro maken al geruime tijd gebruik van de technologie in betaalpassen. Hiermee is het mogelijk om te betalen door een bankpas dichtbij een nfc-terminal te houden, mits die pas is uitgerust met een nfc-chip. 

Rabobank blijft voorlopig nog wel het betalingssysteem Minitix faciliteren, waarmee ook mobiel betaald kan worden. De ondersteuning daarvan wordt echter afgebouwd vanaf volgend jaar om zo verwarring bij klanten te voorkomen, aldus de bank.

De eersten die de nieuwe betaalpassen met nfc ontvangen, zijn klanten die momenteel veel gebruikmaken van Minitix of de chipknip. Andere klanten ontvangen deze zodra hun huidige pas aan vervanging toe is.

Mobiele betaalapp

Rabobank presenteerde eerder al de Rabo Wallet, een mobiele app voor smartphones die zijn uitgerust met een nfc-chip. Hiermee zijn bedragen tot 25 euro contactloos en zonder pincode af te rekenen.

De Rabo Wallet komt volgens Rabobank binnenkort beschikbaar. Een precieze datum ontbreekt nog. Bovendien is de app aanvankelijk enkel te gebruiken op de Galaxy S4 en Galaxy Note 3. Rabobank wil per toestel de veiligheid controleren en heeft vooralsnog enkel die twee modellen voldoende getest.