Het verhaal over de garage waarin Apple-oprichters Steve Jobs en Steve Wozniak hun eerste computers in elkaar zetten, is volgens Wozniak overdreven. "De garage is een soort mythe". 

Dat zegt Steve Wozniak in een interview met Businessweek. De inmiddels legendarische garage wordt vaak aangehaald als het beginpunt van de techgigant. Die reputatie is volgens Wozniak wat overdreven. 

"We maakten daar geen ontwerpen, geen prototypes, geen planning. Er vond daar geen productie plaats." De garage was vooral een plaats waar Jobs en Wozniak konden uitrusten, zegt de mede-oprichter van het bedrijf. "De garage had weinig nut, behalve dat we er ons thuis konden voelen. We hadden geen geld. Je moet vanuit huis werken als je geen geld hebt." 

Het meeste technische werk deed Wozniak aan zijn bureau bij Hewlett-Packard, waar hij destijds werkte. "Dat was fantastisch. Ze lieten me een hoop dingen naast mijn werk doen. Het waren de vijf jaar tot en met 1975 dat ik de eerste Apple-computers bouwde. De zomer daarop bouwde ik de Apple II." 

Mac: Een overzicht van dertig jaar Apple-computers