Samsung zou van plan zijn om ook van de Galaxy S6 een variant met gebogen scherm uit te brengen.

Dit meldt het doorgaans goed ingelichte Sammobile, dat eerder al de vermeende specificaties van de Galaxy S6 naar buiten bracht.

De gebogen variant, waarbij het scherm aan één kant naar beneden afbuigt, zou de Galaxy S6 Edge gaan heten.

Eerder bracht Samsung al zo'n uitvoering van de Galaxy Note 4 uit, de Note 4 Edge. Die versie is binnenkort ook in Nederland beschikbaar. Het gaat dan wel om een beperkte oplage.

Verder zegt Sammobile bevestiging te hebben gekregen dat Samsung vasthoudt aan de nummering van zijn Galaxy S-lijn en dat het volgende vlaggenschip inderdaad de naam 'Galaxy S6' meekrijgt.

Specificaties

De Galaxy S6 zou een qhd-scherm krijgen met een resolutie van 2560 x 1440 pixels. Over de schermgrootte is tot dusver nog niets naar buiten gekomen.

Volgens Sammobile huist de telefoon verder een Snapdragon 810-processor en wordt deze geleverd met minimaal 32 gigabyte interne opslagruimte. Over de camera zou Samsung nog twijfelen tussen 16 of 20 megapixels. 

Officiële informatie over zijn volgende Galaxy S-telefoon ontbreekt vooralsnog. De verwachting is dat het toetstel in de lente van 2015 wordt gelanceerd, maar Samsung kondigde onlangs een nieuwe koers aan voor zijn mobiele divisie.

Het bedrijf wil volgend jaar zo'n 25 tot 30 procent minder modellen uitbrengen. Het is niet duidelijk of dit van invloed is op de releaseperiode van zijn vlaggenschip, dat doorgaans in het voorjaar verschijnt.

Galaxy Note 4: Samsung blijft overeind ondanks toenemende concurrentie