De opvolger van de HTC One M8 krijgt een groter scherm met een hogere resolutie. Ook de camera wordt verbeterd.

Dat meldt althans de Chinese site Mydrivers, die eerder juiste informatie over onaangekondigde toestellen wist te melden.

Volgens het bericht krijgt de HTC One M9 een scherm van 5,5 inch met qhd-resolutie (2560 bij 1440 pixels). De One M8 had een 5 inch-scherm met een full hd-resolutie van 1920 bij 1080 pixels.

Er zijn al enkele toestellen op de markt die gebruikmaken van de hogere qhd-resolutie, waaronder de LG G3 en Samsung Galaxy Note 4.

Camera

De One M9 zou verder worden voorzien van een camera met een sensor van 16 megapixels. Daarmee zou HTC een einde maken aan zijn gebruik van 'ultrapixel-camera's', die foto's met een lager aantal megapixels maken, maar een beter resultaat zouden moeten geven bij slecht licht.

De HTC One M8 had zo'n ultrapixel-camera, maar veel recensenten waren kritisch over de fotokwaliteit van de One M8.

HTC stapte met zijn Desire Eye al af van ultrapixel-camera's, door het goedkopere toestel te voorzien van een model met 13 megapixels. 

Maart

Het bedrijf zou de One M9 gebruik laten maken van een nieuwe Snapdragon 805-chip en 3 GB werkgeheugen. Verder zou een behoorlijk grote accu van 3500 mAh aanwezig zijn.

Verwacht wordt dat HTC zijn nieuwste vlaggenschip op het Mobile World Congress in Barcelona uit de doeken doet. Dat evenement vindt begin maart plaats.

Review: HTC One M8 met één groot nadeel