Google is van plan om volgend jaar een nieuwe versie van zijn slimme bril Glass uit te brengen. 

Dat stellen anonieme bronnen maandag tegenover de Wall Street Journal.

Google bracht in 2012 een testversie van Google Glass uit. Op een scherm voor het oog van de drager werden onder mer smartphonenotificaties getoond.

Het afgelopen jaar bleef het echter stil rond de ontwikkeling van Glass. Het was onduidelijk hoe actief Google nog bezig was met de ontwikkeling van zijn wearable.

Intel

Volgens de Wall Street Journal zal de nieuwe versie volgend jaar verschijnen, met een chip van Intel. De huidige versie van Glass werkt met een chip van Texas Instruments.

Intel zou zich met het apparaat op de zakelijke markt richten. Glass werd al getest in de gezondheidszorg, bouw en fabrieksomgevingen. Door de bril is het mogelijk om informatie te ontvangen, maar toch met twee handen te blijven werken.

Google zou Glass echter nog steeds zien als een consumentenproduct. Volgens de krant werken driehonderd mensen aan de ontwikkeling van Glass en zijn daarvan minder dan 5 procent bezig met Glass At Work, het initiatief dat de bril bij bedrijven aan de man moet brengen.

Verwacht wordt dat Google zich bij de ontwikkeling van de volgende versie van Glass vooral richt op het verbeteren van de accuduur. De huidige versie gaat doorgaans geen hele dag mee en kan bij intensief gebruik zelfs na enkele uren al leeg zijn.

OK Glass: Drie maanden met Googles bril in Nederland