Bij de verkoop van specifieke toestellen die Apple-patenten schenden, moet Samsung royalty’s aan Apple betalen. Toch lijkt de kans klein dat dat ook echt gebeurt.

In de slepende rechtszaak tussen Apple en Samsung oordeelde de jury en rechter Lucy Koh eerder dat Samsung op enkele vlakken Apple-patenten schendt. Zo zou een ontgrendelbeweging van Samsung afgekeken zijn van Apple, net als een toetsenbord met voorspellend typen.

Nu oordeelt Koh dat Samsung Apple geld moet betalen als het toestellen die patenten schendt in de VS verkoopt. Dat meldt Appleinsider.

Toch lijkt de kans klein dat Samsung daadwerkelijk hoeft te betalen. De toestellen die patenten schenden zijn inmiddels al uit de handel genomen, of wegens een nieuw aanbod niet meer te koop.

Bovendien is het aan Apple om per toestel schending te bewijzen, voordat Samsung verplicht wordt royalty’s te betalen. Het is in de publieke uitspraken niet bekend gemaakt welke bedragen Samsung in zo’n geval zou moeten betalen.

Samsung heeft in nieuwe toestellen de betreffende Apple-patenten inmiddels vermeden. Deze rechtszaak in Californië is één van de laatst overgebleven zaken tussen Apple en Samsung. Eerder dit jaar spraken beide bedrijven af de zaken in onder meer Europa te schrappen of te schikken.

Waar draait de rechtszaak tussen Apple en Samsing nog om?