Sony is van plan om een smartwatch op de markt te brengen met een e-ink-scherm dat het hele apparaat bedekt.

De horlogekast en -band zouden van een speciaal materiaal worden gemaakt waardoor het gehele oppervlak kan worden gebruikt als scherm, stellen bronnen woensdag tegenover persbureau Bloomberg.

Het zou vooral de bedoeling zijn om een stijlvol horloge te creëren dat door het gebruik van de e-ink-technologie van uiterlijk kan veranderen. Het apparaat zou verder niet zo technologisch geavanceerd zijn als slimme horloges die nu al op de markt zijn, waaronder Sony's eigen smartwatches.

De smartwatch is het eerste resultaat van een nieuwe afdeling van Sony, die veelbelovende producten snel moet uitwerken. Die afdeling werd dit jaar opgericht door ceo Kazuo Hirai.

FES Watch

Engadget wijst erop dat in Japan al een smartwatch op de markt wordt gebracht waarvan zowel het scherm als de horlogeband zijn bedekt met een e-ink-scherm. Met één druk op de knop kan zo het uiterlijk van het gehele horloge worden aangepast. Voor het apparaat, de FES Watch, wordt met een crowdfundingcampagne geld opgehaald.

Naast de smartwatch ontwikkelt de experimentele afdeling van Sony ook een soort digitaal Lego. Het product met de naam MESH is een verzameling sensoren, led-lampjes en knoppen die zijn verpakt in kleurrijke blokjes en via een tablet kunnen worden bestuurd.

Met MESH - een afkorting voor Make, Experience, Share - zou het mogelijk moeten worden voor mensen zonder programmeerkennis om prototypes van elektronica te creëren.