De virtual reality-bril Pinc voor iPhone 6 doet tevens dienst als hoes voor de smartphone.

De vr-bril staat op crowdfundingwebsite Indiegogo, waar maker Cordon Media 100.000 Canadese dollar vragen, omgerekend ruim 70.000 euro.

Pinc, officieel geschreven als Pinć, kan om de iPhone 6 of 6 Plus geschoven worden en beschermt dan zowel de behuizing als het scherm van de telefoon. 

De voorkant van de hoes is uit te vouwen, waarna twee brilpootjes en lenzen zichtbaar worden, samen met een elastische band. Dit samen vormt een geïmproviseerde virtual reality-bril.

Besturing

Volgens de makers van Pinc kleeft aan de reeds aangekondigde vr-brillen één groot nadeel: deze vereisen een aparte controller.

Gebruikers van bijvoorbeeld Samsungs aankomende Gear VR moeten hier een Galaxy Note 4 inschuiven, maar kunnen die vervolgens niet meer met enkel hun vingers bedienen.

Pinc gebruikt in plaats daarvan twee ringen met ieder drie led-lampjes, waarvan er twee standaard aanstaan en één handmatig aangezet moet worden.

De camera aan de achterkant van de iPhone 6 kan deze via een speciale Pinc-app volgen en zo handbewegingen van spelers omzetten in acties op de telefoon. 

Browsen in 3d

Cordon ziet in Pinc onder meer een nieuwe manier van browsen voor zich, en een mogelijkheid voor webwinkels om hun producten in een virtuele 3d-omgeving aan te prijzen. 

Ook wordt als voorbeeld het navigeren in Google Maps met behulp van handgebaren gegeven.

De verwachte leverdatum van Pinc voor donateurs is juni 2015, mits de crowdfundingcampagne succesvol blijkt. 

Dit zijn de virtual reality-brillen van de toekomst