Luxehorlogemakers hebben enkele Android Wear-ontwikkelaars aangeklaagd, die zonder toestemming het design van hun wijzerplaten hebben nagemaakt.

Dat meldt Torrentfreak, die contact heeft met de ontwikkelaars die door de horlogemakers zijn benaderd.

Ontwikkelaars hebben sinds Android Wear, Googles besturingssysteem voor smartwatches, de mogelijkheid om wijzerplaten te ontwikkelen die op het scherm van de smartwatch worden getoond.

Onder andere IWC, Panerai, Omega, Fossil, Armani, Michael Kors, Tissot, Certina, Swatch, Flik Flak en Mondaine zouden Android-ontwikkelaars brieven hebben gestuurd waarin zij eisen dat de Android Wear-apps binnen vierentwintig uur uit Google Play worden gehaald.

De betreffende Android Wear-apps, die ook wel 'watch faces' worden genoemd, zouden te veel lijken op de designs van de luxehorlogemakers. Hierdoor maken de apps volgens de fabrikanten inbreuk op hun intellectuele eigendommen.

Mondaine

Het 'stationsklokdesign' van de Zwitserse horlogemaker Mondaine werd in 2012 al door Apple gekopieerd. Mondaine heeft een licentie op dit design, dat in handen is van het Zwitserse spoorwegbedrijf SBB.

Apple heeft naar verluidt geschikt met SBB voor een bedrag van 17 miljoen euro.

Wat Google wil bereiken met Android Wear

G Watch R review: Mooi Android Wear-horloge houdt bekende softwareproblemen