De Android-app van Pebble krijgt een update waarna het slimme horloge notificaties van alle andere Android-apps kan tonen.

De update is al beschikbaar voor sommige Android-gebruikers, meldt Pebble

Het gaat om een beperkte uitrol naar 10 procent van alle Pebble-bezitters met een Android-toestel. Bovendien is vooralsnog Android 4.3 of hoger vereist om de nieuwe versie te kunnen installeren. Op een later tijdstip wordt dat uitgebreid naar Android 4.0 of hoger.

De grootste toevoeging die de update brengt is het toestaan van notificaties door iedere app. Voorheen konden gebruikers enkel uit een vooraf vastgestelde selectie kiezen waarvan de pushberichten vervolgens ook op de Pebble-smartwatch binnenkwamen.

Die beperking is nu opgeheven, zoals vorig jaar al bij de iOS-app gebeurde. Gebruikers van de Android-app kunnen na de update per app kiezen of zij daarvan notificaties op hun Pebble willen ontvangen, of dit voor alle apps aan- dan wel uitzetten.

Ook de Pebble zelf heeft een update gekregen, die hoofdzakelijk ondersteuning voor meer talen toevoegt. Dat zijn er sinds kort tachtig, waardoor bepaalde taalspecifieke tekens voortaan niet meer als onbekend aangemerkt worden in notificaties.