Muziekstreamingdienst Beats Music zal vanaf volgend jaar meegeleverd worden op alle iOS-apparaten, mogelijk onder een andere naam. 

Dat meldt de Financial Times woensdag op basis van anonieme bronnen. Apple nam het bedrijf van Dr. Dre en Jimmy Iovine in mei over voor 3 miljard dollar, de grootste overname in de geschiedenis van Apple. 

Beats Music gaat volgens de krant waarschijnlijk verder onder de iTunes-merknaam. Er moet wel worden betaald om gebruik te maken van de muziekstreamingdienst.

Er zijn geen recente officiële cijfers beschikbaar, maar begin dit jaar maakte Beats Music bekend 250.000 gebruikers te hebben. Ter vergelijking: concurrent Spotify heeft 12,5 miljoen betalende gebruikers. 

Door de dienst mee te leveren op alle iPads en iPhones, wordt de dienst direct aangeboden aan honderden miljoenen gebruikers. Het bedrijf paste een zelfde soort tactiek al toe bij de introductie van iBooks, de e-book-app van Apple. 

Concurrentie

De druk op marktleider Spotify neemt toe, nu zowel Google als Apple te markt voor muziekstreamingdiensten betreden. Google onthulde eerder deze maand zijn nieuwe dienst Youtube Music Key.

Ook staat Spotify onder druk door kritiek door zangeres Taylor Swift, die vindt dat de inkomsten uit de muziekdienst niet hoog genoeg zijn en besloot al haar muziek uit de dienst te verwijderen. 

Zes belangrijke overnames door Apple

Hoe Beats sluw, slim en snel populair werd