Apple heeft Watchkit beschikbaar gesteld, de software waarmee ontwikkelaars apps voor de Apple Watch kunnen maken.

Dat is te zien op een speciale pagina voor Watchkit die Apple online heeft gezet. Met die zogenoemde sdk (software development kit) kunnen ontwikkelaars in eerste instantie berichten van bestaande iOS-apps tonen op het scherm van de Apple Watch.

Later in 2015 kunnen dergelijke ontwikkelaars ook volledige apps voor de smartwatch van Apple gaan ontwikkelen. Opvallend is dat de apps voor Apple Watch op de iPhone draaien, en enkel op het horloge worden getoond.

Dat is anders dan bijvoorbeeld Android Wear-horloges, die zelf de processortaken voor hun rekening nemen en enkel voor zaken als mobiele internetverbinding een smartphone nodig hebben.

Schermresolutie

Volgens Apple krijgen gebruikers van het horloge een bericht wanneer zij op hun iPhone een app installeren waarvoor ook een Apple Watch-variant bestaat.

Door de richtlijnen van ontwikkelaars worden ook de pixelverhoudingen van beide Apple Watches duidelijk. De kleine versie van de Apple Watch heeft een scherm van 272 x 340 pixels, de grotere versie telt 312 x 390 pixels. Apple verwacht van ontwikkelaars dat zij voor beide schermen specifiek passende pictogrammen en andere beeldelementen ontwikkelen.

Eerste indruk: Zorgt de Apple Watch voor een revolutie?