De consumentenversie van Google Glass is vertraagd tot 2015. In 2013 zei Google dat de wearable nog dit jaar op de markt zou komen.

Dat meldt Reuters op basis van anonieme bronnen.

Google gaf in 2013 aan dat Glass dit jaar voor consumenten te koop zou zijn, maar een release in 2015 lijkt waarschijnlijker. Google werkt onder andere samen met Ray Ban om het uiterlijk van de wearable op de schop te nemen.

"We zijn nog steeds hard aan het werk om wearables en Glass een onderdeel van de toekomst te maken. Daarnaast zijn we enorm toegewijd om de consumentenversie te lanceren. Dat gaat tijd kosten, maar we willen dit product pas lanceren als het echt af is", aldus Chris O’Neill van het Glass-team.

Vertrek

Het rommelt al langer binnen de Glass-divisie van Google. Zo vertrokken hoofdontwikkelaar Babak Parviz en Adrian Wong, de belangrijkste elektrotechnicus van Glass, vrij plotseling bij Google.

Ook verscheen Google-oprichter Sergey Brin dit weekend zonder Glass, omdat hij 'm in de auto had laten liggen. Brin, die een groot voorstander is van de slimme bril, is hoofd van het geheimzinnige onderzoekslab Google X, waar Glass een product van is. 

OK Glass: Drie maanden met Googles bril in Nederland

De 5 meest bizarre projecten van Google X