De directeur van de mobiele afdeling van Samsung heeft zijn salaris het afgelopen kwartaal ruim zien halveren, waarschijnlijk als gevolg van de tegenvallende smartphoneverkopen.

Dat meldt de Wall Street Journal op basis van door Samsung openbaar gemaakte documenten.

JK Shin, die de mobiele afdeling van het Zuid-Koreaanse bedrijf leidt, kreeg in het derde kwartaal van 2013 een salaris van 689 miljoen Koreaanse won (503.000 euro). Dat is inclusief bonussen. Het kwartaal daarvoor verdiende Shin nog 1,7 miljard won (1,2 miljoen euro).

Hoewel Samsung geen reden geeft voor de forse daling in de beloning van Shin, ligt het voor de hand dat het te maken heeft met de tegenvallende prestaties van zijn afdeling. Ook omdat de beloning van andere directeuren bij Samsung een stuk minder hard daalden.

Winst gekelderd

De winst van Samsung als bedrijf halveerde in het derde kwartaal en de omzet ging 20 procent achteruit. Die daling werd vooral veroorzaakt door de mobiele afdeling. Bij die bedrijfstak daalde de omzet met 14 procent terwijl de winst kelderde met 74 procent.

Samsung heeft last van toenemende concurrentie op de smartphonemarkt en verkoopt minder exemplaren van zijn high-end toestellen dan verwacht.

Desondanks blijft Samsung met een kwartaalwinst van 3,2 miljard omzet een gezond bedrijf en behoort Shin met zijn beloning tot de bestbetaalde techdirecteuren.

Bekijk infographics van de financiële situatie bij Samsung