Samsung gaat de samenwerking tussen zijn smartphones, tablets, computers, wearables en tv's verbeteren, waarbij content en activiteiten sneller tussen apparaten uitwisselbaar zijn.

Dat kondigt Samsung aan tijdens zijn ontwikkelaarsconferentie. Samsung Flow is een concurrent van Apples Continuity, dat eveneens de samenwerking tussen verschillende Apple-producten verbetert.

Samsung Flow bestaat uit drie onderdelen: Transfer, Defer en Notify. Via Transfer wordt het voor gebruikers mogelijk om content zeer snel tussen apparaten uit te wisselen, zoals een foto maar ook een videogesprek.

Defer biedt gebruikers de mogelijkheid om een activiteit te pauzeren en deze op een ander apparaat te hervatten. Dit geldt bijvoorbeeld voor het bewerken van een document, maar ook voor het bekijken van een video.

Het laatste Samsung Flow-onderdeel is Notify, dat notificaties tussen apparaten synchroniseert. Zo kan de gebruiker een notificatie op zijn laptop ontvangen als hij of zij wordt gebeld. Dit geldt ook voor andere notificaties, zoals de melding dat de accu van een tablet bijna leeg is.

Welke apparaten van Samsung Flow gebruik gaan maken, is nog niet bekend. Ook een releasedatum van de dienst is nog niet door de Zuid-Koreaanse fabrikant bekendgemaakt.

Project Beyond

Samsung heeft op het evenement ook een camera aangekondigd die 360 graden-foto's en -video's kan schieten. De camera, genaamd Project Beyond, kan worden gebruikt om ruimtes in te scannen en hier virtuele omgevingen van te maken.

Project Beyond schiet foto's en video's met zestien camera's, waarbij ook de boven en onderkant van een ruimte worden opgenomen. De uiteindelijke beelden kunnen onder andere met Samsungs virtual reality-bril Gear VR, die samenwerkt met de Galaxy Note 4, worden bekeken.

Een releasedatum of prijs van Project Beyond is eveneens nog niet bekendgemaakt.

Bekijk de ontwikkeling van Samsung sinds de originele Galaxy S