Een robotmuis die autonoom met katten kan spelen is zeer populair op Kickstarter. Het project heeft in vijf dagen al bijna 50.000 dollar opgehaald.

De Mousr is een kleine robotmuis die volgens de makers beter is dan huidige kattenspeeltjes.

Kattenspeeltjes bewegen nu vaak willekeurig, dat is volgens het bedrijf achter Mousr echt niet ideaal. Katten zouden meer interesse hebben in speeltjes die reageren op de bewegingen van de kat, zoals dieren in het wild ook doen.

De Mousr doet dit met een 360 graden-camera. De makers hebben prototypes ontworpen die voor de kat wegrennen. Ze willen met hun Kickstarter-campagne 100.000 dollar ophalen om de muis zelflerend te maken.

Bekijk hoe de robotmuis werkt
Bekijk hoe de robotmuis werkt

Intelligenter

Op die manier zou elke Mousr in kunnen spelen op een specifieke kat en leren van zijn jaagpatronen om de kat geïnteresseerd te houden. Bovendien kan de Mousr als hij intelligenter wordt, weten wanneer hij gevangen is en ook daarop reageren.

De robotmuis beschikt verder over een speaker waarmee hij geluid kan maken en kan met bluetooth worden verbonden aan een smartphone. De kateigenaar kan zo de Mousr ook zelf besturen. De staart kan ook vervangen worden als hij stuk is of als de kat beter reageert op bijvoorbeeld een model met veren.

2015

De ontwikkeling van de Mousr is dus nog niet afgerond. De makers verkopen het product voor 140 dollar, hoewel er goedkopere versies voor snelle beslissers beschikbaar zijn. De eerste producten worden pas in oktober 2015 verscheept.

Dit zijn de meest succesvolle Kickstartergadgets ooit

Deze vijf Nederlandse Kickstarters haalde het meeste geld op