Microsoft heeft de eerste Lumia-telefoon uitgebracht onder zijn eigen naam. De Lumia 535 draagt officieel niet meer de naam Nokia.

Het nieuwe budgettoestel werd dinsdagochtend door Microsoft uit de doeken gedaan. Eerder dit jaar rondde Microsoft de overname van Nokia af.

De softwaregigant ontwikkelt en produceert de Lumia-toestellen nu zelf. Aan het uiterlijk is niet direct veel veranderd. De Lumia 535 is nog steeds duidelijk een Lumia met felle kleuren en dezelfde vormgeving als eerdere telefoons.

Specificaties

De 535 heeft een groot 5 inch-scherm en een vrij lage resolutie van 960 x 540 pixels. Wel beschikt het toestel over een 5 megapixel-camera aan de voor- en achterkant. De telefoon is 8,8 millimeter dik, draait op de al in de Lumia 530 gebruikte quadcore Snapdragon 200-processor, weegt 146 gram en heeft 1 GB aan werkgeheugen.

De opslagcapaciteit komt uit op slechts 8 GB, maar dat kan met een microsd-kaart worden uitgebreid tot maximaal 128 GB. De accu heeft een capaciteit van 1905 mAh en de Lumia 535 draait op de nieuwste versies van Windows Phone en Lumia Denim, de softwarelaag van het voormalige Nokia.

Prijs

De telefoon komt in een normale en dual-sim versie uit en zal zo'n 135 euro inclusief btw kosten. Het is qua specificaties de opvolger van de Lumia 530 die een adviesprijs had van zo'n 100 euro. Dat toestel had echter een kleiner 4 inch-scherm en geen selfiecamera. Ook het werkgeheugen is flink opgeschroefd. 

De Lumia 535 komt eerst naar China, Hong Kong en Bangladesh. Microsoft Nederland laat desgevraagd weten dat het nieuwe toestel ook naar Nederland zal komen, maar een exacte prijs en datum kan nog niet worden gegeven.

Bekijk de Nokia-telefoons die wij gaan missen