LG heeft de kosten van de productie van flexibele schermen fors verlaagd en heeft de schermen dankzij een nieuwe technologie nog buigbaarder weten te maken.

Dat stellen onderzoekers van LG Display, een onderdeel van LG, tegenover Cnet.

Door gebruik te maken van de nieuwe productiemethode is het mogelijk schermen nog flexibeler te maken zodat ze echt opgerold kunnen worden.

Bovendien zal LG voortaan koper in plaats van aluminium gebruiken bij de productie zodat de kosten fors omlaag gaan. LG laat weten dat er daarvoor geen chemicaliën meer nodig zijn die schadelijk zijn voor de gezondheid waardoor de schermen ook daadwerkelijk verkocht kunnen worden.

De nieuwe productietechnologie die LG gebruikt, het zogeheten roll-to-roll printing, verlaagt de productiekosten ook aanzienlijk. Bij dit proces worden de schermen vanaf een grote rol uitgerold over andere kleinere rollen. Op die manier zouden er in een kortere tijd veel sneller schermen kunnen worden gemaakt.

Tablets

Anonieme bronnen bij het bedrijf vertellen aan Cnet dat  LG al over de technologie beschikt om daadwerkelijk oprolbare schermen te produceren. Wanneer deze schermen commercieel inzetbaar zijn, is niet bekend.

Volgens de bronnen wil het bedrijf de technologie vooral gebruik voor het maken van tablets. Eerder dit jaar toonde LG al in een video een oprolbaar scherm, maar hoe ver het bedrijf was met de massaproductie ervan werd niet duidelijk.

Oprolbare schermen betekenen nog niet dat er ook oprolbare tv's, tablets en telefoons kunnen worden gemaakt. Daarvoor moeten ook andere onderdelen zoals de chip, accu en behuizing flexibel zijn. LG denkt in 2017 een flexibele tv op de markt te kunnen brengen.

Bekijk de toepassingen van flexibele smartphones die Samsung voor ogen heeft