Dankzij een update voor de iOS-versie van Google Drive kunnen iOS 8-gebruikers nu binnen andere apps rechtstreeks bestanden in Google Drive opslaan of deze juist direct openen.

Die functionaliteit werkt alleen in iOS 8 of hoger, omdat alleen de nieuwste versie van Apples mobiele besturingssysteem dergelijke integratie toestaat.

Voorheen was dat voorbehouden aan enkele specifiek door Apple goedgekeurde apps. 

De update voor Google Drive's iOS-app biedt verder de mogelijkheid om de cloudopslag te beveiligen met de vingerafdrukscanner van de iPhone of iPad. Ook is de app geschiktgemaakt voor de grotere schermen van de iPhone 6 en 6 Plus.

Meer updates

Google bracht afgelopen week voor veel van zijn apps nieuwe versies uit, zowel voor iOS als Android, gelijktijdig met de uitrol van Android 5.0, de nieuwste versie van het mobiele besturingssysteem.

Zo werd ook Google Maps voor iOS vernieuwd met een verbeterde interface en optimalisatie voor de iPhone 6-schermen. Verder verschijnt binnenkort nog een nieuwe versie van Google Calendar, die automatisch e-mails vanuit Gmail in agendapunten om kan zetten.

Het vernieuwde Google Calendar is al uit voor Android 5.0 en komt binnen enkele weken ook voor apparaten met Android 4.1 of hoger beschikbaar.

Zes cloudopslagdiensten: Groter, uitgebreider of veiliger?