Apple heeft gebruikers een mail gestuurd om ze te herinneren aan het updaten naar iOS 8. De adoptie van de nieuwe versie van het besturingssysteem blijft achter bij eerdere versies.

Amerikaanse media melden woensdagnacht (Nederlandse tijd) dat gebruikers een mail van Apple hebben gehad. Of dat ook in Nederland het geval is, is niet bekend.

In de mail laat Apple gebruikers van iPhones en iPads weten: "Er staat een iOS 8-update te wachten."

De update kwam in september uit en sinds vorige maand is iOS 8.1 zelfs al uitgerold. De nieuwe versie blijkt minder populair dan voorgaande varianten en staat volgens Apple inmiddels op 52 procent van alle iOS-toestellen.

Aan het begin waren er problemen met de update. Zo hadden veel gebruikers niet voldoende ruimte voor de grote update, traden er problemen op met onder meer de mobiele verbinding en werd een kleine update aan iOS 8 zelfs teruggetrokken vanwege problemen.

Tot slot is iOS 8 ogenschijnlijk geen grote update omdat er aan de buitenkant weinig verandert. Er zijn echter tal van functies en nieuwe mogelijkheden toegevoegd die niet direct zichtbaar zijn.

Dit zijn de belangrijkste vernieuwingen in iOS 8

De beste iOS 8-apps