Populaire apps als Facebook, Instagram, Spotify en Candy Crush Saga zijn een aanslag voor de accuduur van Android-smartphones.

Dat blijkt uit onderzoek van het Amerikaanse bedrijf AVG waarover Cnet bericht.

AVG, een aanbieder van antivirussoftware voor smartphones, heeft in het derde kwartaal gekeken naar ruim 1 miljoen Android-gebruikers die AVG gebruiken.

Bij deze gebruikers werd anoniem het accuverbruik van alle apps gemeten. AVG heeft alleen apps met meer dan 1 miljoen downloads meegenomen in het overzicht.

Facebook

Facebook komt in diverse lijstjes naar voren. Het was qua energieverbruik tijdens het gebruik van een applicatie zelfs de nummer één. Op het lijstje met apps die veel energie gebruiken bij het opstarten staat de app op nummer zes. AVG keek ook naar geheugenvebruik en daar staat Facebook op de vierde plek.

Ook Spotify komt meerdere keren omhoog en in de top 10 met meet accu-onvriendelijkste games komen apps van uitgever King vier keer voor. De populaire game Candy Crush van King staat op de derde plek.

Verder valt op dat bij het opstarten vooral applicaties die Samsung vooraf installeert op zijn toestellen hoog staan. De nummers één, twee en vijf worden ingenomen door respectievelijk AllShareCast Dongle, ChatOn voor smartphones en ChatOn voor tablets.

Bekijk alle toplijstjes van meest energieslurpende apps

Tien tips om je accuduur te verlengen

Waarom moeten we onze smartphones nog elke dag opladen?