De Bionic Bird, een vogelachtige drone die met de smartphone bestuurd kan worden, lijkt volgens de makers zo echt dat echte vogels niet worden afgeschrokken door de gadget. 

De gevleugelde drone is momenteel een behoorlijk succes op crowdfundingsite Indiegogo. Het project werd twee weken geleden gelanceerd, maar is het streefbedrag van 25.000 dollar al lang voorbij gevlogen. Inmiddels staat de teller op 60.000 dollar.

Anders dan de meeste consumentendrones vliegt de Bionic Bird niet als een helikopter, maar door als een echte vogel met zijn vleugels te slaan. De vogel kan zo'n tien minuten in de lucht blijven. Opladen voor een vlucht duurt twaalf minuten, en de oplader zelf ziet er uit als een ei. 

De gadget verbindt met de smartphone via Bluetooth 4.0 en heeft een bereik van honderd meter. Om niet stuk te gaan bij het landen is het lichaam van de vogel gemaakt van elastisch schuimrubber, de vleugels zijn gemaakt van composiet. De vogel weegt slechts 9 gram. 

Momenteel is de Bionic Bird niet veel meer dan duur speelgoed, maar de ontwikkelaars hebben meer plannen met de gadget. Eind 2016 willen de makers de vogel stabieler en gecontroleerder laten vliegen, en moet het apparaat bovendien over een hd-camera bescihkken die livebeelden kan versturen.

De drie tofste Nederlandse drones