De Honor 6, die vorige week in Nederland is uitgebracht, krijgt ook een grotere 5,5 inch-variant: de Honor 6X. 

Dat blijkt uit gegevens van de Chinese toezichthouder TANAA. De telefoon ziet er uit als een grotere versie van de Honor 6, en ook de specificaties zijn gebaseerd op het 5 inch-toestel. 

Honor is een apart merk van de Chinese fabrikant Huawei. Eerder waren Honor-toestellen al bescihkbaar in China, maar sinds kort is de Honor 6 ook in Nederland verkrijgbaar. Of de 6X ook naar Nederland komt is niet bekend, maar het merk heeft wel laten weten dit jaar nog meerdere toestellen op de markt te zullen brengen. 

Anders dan de kleinere versie beschikt de 6X echter niet over twee, maar drie camera's: één selfiecamera, en twee camera's aan de achterkant. Wat de precieze functie daarvan is is niet bekend, maar bij de HTC One M8 wordt de dubbele camera gebruikt om achteraf te kunnen scherpstellen.

Het toestel is 7,5 millimeter dik, draait op Android 4,4 Kitkat en heeft een full hd-resolutie. Onder de motorkap zit een 1,8 GHz octacore-processor en 3GB werkgeheugen. De phablet heeft 32 GB opslaggeheugen, dat met 64 GB kan worden uitgebreid met een microSD-kaartje. 

Honor 6: Nieuw smartphonemerk met lage prijs en hoge specs