HTC komt in 2015 met tablets onder de eigen naam en zal zich daarbij richten op de wat duurdere modellen.

Dat laat Jack Tong, hoofd van de Noor-Aziatische afdeling van het bedrijf, weten tijdens een perconferentie in Taiwan.

Volgens Focus Taiwan vertelde Tong daar dat HTC volgend jaar meer tablets uit zal gaan brengen. Deze week werd de Nexus 9 van HTC gelanceerd, in samenwerking met Google.

Het is de eerste tablet die HTC in drie jaar maakt en het bedrijf gaf eerder al aan, aan meerdere tablets te werken die dus onder de eigen naam worden uitgebracht.

High-end

Tong laat alvast weten dat het bedrijf zich niet richt op de onderkant van de markt omdat daar geen geld te verdienen is. "Er is nog wat ruimte voor groei en differentiatie aan de bovenkant van de markt en in het middensegment", meent Tong.

Hij stelt volgens Focus Taiwan bovendien dat de markt voor 7 inch-tablets vervaagd is door de komst van smartphones met schermen groter dan 5,5 inch.

De kans is dus groot dat HTC tablet zal gaan maken van boven de 7 inch die qua prijs rond of boven de 300 euro liggen. Hoe HTC wil differentiëren is niet bekend. Het bedrijf heeft altijd gezegd dat het pas een tablet uit zal brengen als het iets kan toevoegen. Er wordt al jaren aan de tablets gewerkt.