Samsung blijft voorlopig afwezig op de markt voor oled-tv's. De nieuwe schermtechnologie blijft volgens het bedrijf te duur om in consumentenproducten te verwerken.

Dat heeft Kim Hyun-seok, hoofd van de tv-afdeling van Samsung, volgens Cnet gezegd tijdens een persconferentie in Zuid-Korea.

In mei stelde Samsung al dat de productie van oled-tv's werd gepauzeerd, maar werd niet gezegd wanneer het bedrijf van plan was om de draad weer op te pakken.

Concurrent LG blijft juist investeren in oled-productie, en bracht dit jaar ook meerdere nieuwe oled-tv's op de markt. Die zijn met prijzen van duizenden euro's nog wel zeer duur.

Quantum dot

Samsung zou zich volgend jaar richten op zogenoemde quantum dot-schermen. Die verschillen van lcd-schermen omdat pixels alleen licht afgeven als dat nodig is. Bij lcd-schermen is de verlichting constant aan.

Quantum dot-schermen zijn hierdoor zuiniger en hebben bovendien een beter kleurbereik. Toch zouden ze goedkoper zijn om te produceren dan oled-schermen, die veelal dezelfde voordelen bieden.

LG zei eerder al dat het bedrijf quantum dot-schermen zal produceren naast nieuwe oled-modellen.

Wat heb je aan een oled-scherm?