De luxe smartwatch van HP, de MB Chronowing, is vanaf 7 november verkrijgbaar.

Dat valt te lezen op de webshop Gilt.com, dat het slimme horloge exclusief gaat verkopen.

De MB Chronowing is gemaakt in samenwerking met de Amerikaanse modeontwerper Michael Bastian. Het slimme horloge krijgt een rond display en is 44 milimeter breed. De behuizing wordt gemaakt van roestvrijstaal. 

Het horloge heeft in tegenstelling tot vrijwel iedere andere smartwatch geen touchscreen. In plaats daarvan zitten er drie fysieke knoppen aan de zijkant. Qua functionaliteit vertoont de Chronowing wel enige gelijkenissen met concurrerenten. 

Langere accuduur

Het horloge kan sms-berichten, e-mails of notificaties van apps tonen op het monochrome lcd-scherm. Daarvoor moet de Chronowing wel verbonden zijn met een iPhone of Android-telefoon. 

Verder toont de smartwatch standaard op zijn homescreen een kleine klok. Verder biedt het apparaat geen meters op bijvoorbeeld de hartslag van gebruikers bij te houden.

Het gebrek aan dergelijke sensoren en het monochrome scherm moeten er wel voor zorgen dat de Chronowing zo'n zeven dagen mee kan op één laadbeurt. De huidige smartwatches moeten doorgaans iedere nacht opgeladen worden bij normaal gebruik. 

Speciale uitvoering

De normale uitvoering van de MB Chronowing wordt geleverd met drie horlogebandjes, een zwarte variant van rubber, een groene van nylon en een bruine leren. 

Er worden ook driehonderd exemplaren zwarte exemplaren van het horloge geproduceerd. Die zijn vervaardigd met saffierglas en een speciale coating. Deze variant wordt geleverd met een horlogebandje van krokodillenleer.

Prijzen worden door Gilt niet genoemd, maar die bedragen volgens The Wall Street Journal 349 dollar (zo'n 280 euro) voor het instapmodel en 649 dollar (omgerekend een kleine 520 euro) voor de duurdere variant met saffierglas.  

Hoewel er door Gilt dus ook geen europrijs vermeld wordt, zegt de webwinkel wel naar Nederland te verschepen.