De maker van actiecamera's Gopro is positief over het vierde kwartaal. De prognose die het voor deze periode afgaf bij de presentatie van de derdekwartaalcijfers versloeg de verwachtingen van de markt, zo bleek vrijdag.

Gopro behaalde in het derde kwartaal een winst van 14,6 miljoen dollar, tegen een verlies van 1,1 miljoen dollar een jaar geleden.

De omzet van het bedrijf, dat in juni naar de beurs ging, sprong met 46 procent naar 280 miljoen dollar. Analisten rekenden vooraf op 265,6 miljoen dollar aan opbrengsten.

Het bedrijf, waarvan de camera's kunnen worden bevestigd op bijvoorbeeld helmen, skateboards en fietsen, rekent voor het vierde kwartaal op een omzet in een bandbreedte van 550 tot 580 miljoen dollar. Hier rekenden kenners op iets meer dan 505 miljoen dollar. 

Nieuwe camera's

De verwachtingen zijn omhoog bijgesteld omdat de camera's volgens het bedrijf steeds populairder worden en breder bekend zijn. Bovendien werden onlangs nieuwe camera's onthuld die met de feestdagen voor betere verkopen moeten zorgen.

Er wordt daardoor ook gerekend op een hogere winst van 0,65 tot 0,69 dollar per aandeel. De originele verwachting voor het vierde kwartaal was 0,55 dollar per aandeel en in het afgelopen derde kwartaal bedroeg de winst slechts 0,10 dollar per aandeel.

Vanwege de rooskleurige verwachting steeg het aandeel van Gopro, dat in juni zijn beursgang beleefde, nabeurs met ruim 15 procent.

Bekijk de nieuwe en snellere camera's van Gopro