Samsung heeft Apple bijna ingehaald op de tabletmarkt. Terwijl de iPad minder in trek is, verkoopt Samsung steeds meer Galaxy-tablets.

Dat blijkt uit cijfers van onderzoeksbureau IDC. In totaal zijn er met 53,8 miljoen tablets zo'n 11,5 procent meer tablets verscheept in het derde kwartaal van 2014 dan het jaar daarvoor.

Ondanks dat het aantal verkochte tablets stijgt, blijft Apple minder iPads verkopen. In het derde kwartaal van dit jaar verscheepte het bedrijf uit Cupertino 12,3 miljoen iPads. Dat is een daling van 12,8 procent ten opzichte van de 14,1 miljoen iPads in hetzelfde kwartaal van 2013.

Samsung staat op de tweede positie met 9,9 miljoen tablets. Het Zuid-Koreaanse bedrijf groeit met zo'n 5,6 procent op de tabletmarkt, want in het derde kwartaal van 2013 verscheepte het bedrijf 9,3 miljoen tablets.

Asus en Lenovo

Op de derde en vierde plek staan respectievelijk Asus met 3,5 miljoen en Lenovo met 3 miljoen tablets. Hoewel Asus ongeveer gelijk blijft, groeit Lenovo op jaarbasis met 30,6 procent op de tabletmarkt.

Een andere fabrikant die flink groeit, is RCA. Dit bedrijf verkoopt tablets in samenwerking met grote Amerikaanse retailers en is met name populair bij scholieren. In totaal verkocht RCA zo'n 2,6 miljoen tablets, wat een stijging is van 194 procent ten opzichte van vorig jaar.

Acht redenen waarom de iPad-verkoop inzakt

Bekijk de beste tablets van 2013