Apple Watch moet waarschijnlijk iedere dag opgeladen worden

Apples aankomende slimme horloge, de Apple Watch, moet waarschijnlijk iedere dag opgeladen worden.

Dat kan worden afgeleid uit uitspraken van ceo Tim Cook tijdens de Wall Street Journal Digital-conferentie

Cook gaf geen concrete batterijduur, maar zei wel het volgende over Apple Watch: "We denken dat mensen het (horloge) zo vaak gaan gebruiken dat je het uiteindelijk iedere dag zult opladen".

Daarmee zou de accuduur vergelijkbaar zijn met de Android Wear-smartwatches die al op de markt zijn gezet, zoals de recentelijk gelanceerde Moto 360.

Opladen via inductie

Eerder liet een woordvoerder van Apple al vallen dat het horloge ontworpen is om iedere nacht opgeladen te worden zonder dat hiervoor een speciaal kabeltje vereist is. Het opladen gaat via inductie. 

Op basis van die uitspraken werd al verwacht dat de Apple Watch het ongeveer een dag volhoudt bij normaal gebruik. Het is echter de eerste keer dat Cook zelf zich uitliet over de verwachte batterijduur. 

Apples slimme horloge moet in het begin van 2015 in de winkels liggen. De smartwatch werd onthuld tijdens het evenement begin september waarop Apple ook zijn nieuwe iPhone 6 en 6 Plus aankondigde. Bij lancering zouden er al 72 verschillende uitvoeringen beschikbaar zijn.

Eerste indruk: Zorgt de Apple Watch voor een revolutie?

Lees meer over:
Tip de redactie