Fitbit toont drie nieuwe fitnesstrackers

Fitbit heeft drie nieuwe fitnessarmbanden aangekondigd. De Charge en Charge HR lijken erg op de eerder verschenen Force, maar de Surge heeft een heel nieuw ontwerp en werkt ook als smartwatch.

Van de drie nieuwe apparaten komt de Fitbit Charge als eerste op de markt. Het apparaat, dat in november verschijnt, vervangt de Fitbit Force, die bij sommige gebruikers tot huiduitslag leidde.

De Fitbit Charge van 129 dollar telt de stappen van gebruikers en kan de tijd weergeven op een klein schermpje. Ook kan de naam van bellers naar een gekoppelde smartphone worden getoond op het scherm.

De Charge HR ziet er hetzelfde uit, maar heeft een optische hartslagmeter. Het apparaat, dat met een adviesprijs van 149 dollar iets duurder is dan de Charge, is gericht op actieve sporters.

Surge

Met een prijs van 249 dollar is de Fitbit Surge weer een stuk duurder. Het apparaat heeft de functies van de Charge HR, maar met een groter scherm en en eigen gps-chip, waar bijvoorbeeld hardlooproutes mee kunnen worden bijgehouden.

Ook kan het apparaat worden gebruikt om muziek-apps op een gekoppelde smartphone te bedienen en om sms- en belnotificaties door te krijgen. Alle notificaties van een smartphone ontvangen, zoals andere smartwatches doen, kan de Fibit Surge niet. 

De Charge HR en Surge verschijnen pas in 2015 in de VS. Het is nog onduidelijk wanneer de apparaten naar Nederland komen en wat de prijzen hier zullen zijn.

Windows Phone

Op Windows Phone zal de app van Fitbit voortaan samenwerken met stemassistent Cortana. Het wordt bijvoorbeeld mogelijk om in te spreken wat er is gegeten, waarna het dagelijkse totaalaantal ingenomen calorieën een update krijgt. Ook is het mogelijk om via Cortana een alarm in te stellen.

In de toekomst belooft Fitbit in samenwerking met Microsoft meer Cortana-functies te activeren. Het moet onder meer mogelijk worden om de fitnessmodus in te schakelen met de stem.

Verder worden er uitdagingen aan de app toegevoegd, die gebruikers motiveren om meer te bewegen. Verder zijn kunnen er pushberichten worden ingesteld en synchroniseert de app op de achtergrond.

Lees meer over:
Tip de redactie