Amazon brengt eigen Chromecast-alternatief uit

Webwinkel Amazon introduceert een eigen hdmi-dongel voor het streamen van media naar een hd-televisie. 

De dongel heet de Amazon Fire TV Stick en kost 39 dollar, omgerekend ruim dertig euro. 

Het apparaat hoeft in tegenstelling tot Googles Chromecast niet per se in verbinding met een pc of tablet te staan.

Wel is het mogelijk om binnen bepaalde compatibele apps draadloos het beeld van een mobiel apparaat naar de tv te streamen waarin de Fire TV Stick is geplugd. 

De Fire Stick is qua functionaliteit grotendeels identiek aan Amazons settopbox Fire  TV, maar dan in dongelvorm.

De hdmi-stick huist 1 gigabyte werkgeheugen en 8 gb interne opslagruimte. Het apparaat moet wel apart van netstroom worden voorzien. 

Afstandsbediening

Verder wordt er bij ieder exemplaar een losse afstandsbediening geleverd. Ook kunnen gebruikers via de Fire TV Stick games op hun hd-tv spelen.

Dit kan door er een gamecontroller op aan te sluiten, zoals Amazons eigen Fire Game controller of andere compatibele Android-controllers. 

Die moeten dan wel los aangeschaft worden, net zoals de speciale afstandsbediening met stembesturing. Er is wel een gratis iOS- en Android-app beschikbaar die ook navigatie via stemcommando's ondersteunt. 

Amerikaanse releasedatum

Amazons Fire TV Stick is net zoals Chromecast vooral bedoeld om bekende streamingdiensten als Netflix, Hulu, Spotify en Twitch eenvoudig op een tv te kunnen gebruiken. 

De hdmi-dongel is vanaf 19 november verkrijgbaar in de Verenigde Staten. Het is niet bekend of de Fire TV Stick ook in Nederland beschikbaar komt. Dat is vooralsnog niet het geval bij Amazon Fire TV.

Lees meer over:
Tip de redactie