Google zeg geïnteresseerd te zijn in iOS-ondersteuning voor Android Wear-apparaten. Momenteel werken zulke smartwatches enkel in combinatie met Android.

Google-productmanager Jeff Chang spreekt die interesse uit in een interview met Huffington Post.

"We willen altijd dat zoveel mogelijk mensen van onze ervaring kunnen genieten, dus we zijn erg geïnteresseerd in het beschikbaar maken van Android Wear voor meer gebruikers", aldus Chang.

De productmanager wijst erop dat ondersteuning van andere platformen niet volledig van Google afhangt. "Er zijn technische beperkingen maar we doen erg ons best. We willen met Android Wear zoveel mogelijk mensen bereiken maar ik zeg wel dat dat niet 100 procent in onze macht ligt."

Het wordt niet helemaal duidelijk of Google al daadwerkelijk bezig is met iOS-ondersteuning van Android Wear. Momenteel zijn er meerdere Android Wear-horloges op de markt, die enkel werken in samenwerking met Android 4.3 en hoger.

Android Wear heeft een nauwe samenwerking met onder meer Google Now en andere Google-diensten. Hoewel Google Now voor iOS beschikbaar is, is het onduidelijk of een samenwerking tussen iOS en Android Wear technisch haalbaar is, en binnen de strenge regels van Apple valt. Apple komt begin 2015 met zijn Apple Watch, die op zijn beurt enkel werkt met iOS-appareten.

Wat Google wil bereiken met Android Wear