Apple en Nike werken aan een nieuwe wearable die volgens de bedrijven "stijlvol" is en niet te veel opvalt.

Dat zegt Nike-ceo Mark Parker tegenover Bloomberg. De nieuwe wearable moet een betere integratie bieden met huidige gadgets en meer op de achtergrond werken. 

Het is nog niet duidelijk of het om een nieuw product gaat of alleen om een nieuw stukje software of bijvoorbeeld een nieuwe sensor voor de Apple Watch van Apple.

"Wearables gaan in de toekomst een belangrijke rol spelen", aldus Parker. "De vorm is enorm belangrijk. De huidige wearables zijn erg geeky, maar in de toekomst zijn deze gadgets minder opvallend, meer geïntegreerd, stijlvoller en functioneler."

Apple en Nike werken al langer samen aan wearables. In 2006 bracht Nike een speciale sportsensor uit die draadloos verbindt met de iPod. Ook heeft Parker samengewerkt met Steve Jobs en maakt Apple-ceo Tim Cook deel uit van het bestuur van Nike.

Fuelband

Nike kondigde eerder aan te stoppen met de sporttracker Fuelband, nadat twee belangrijke Fuelband-techneuten naar Apple vertrokken om te werken aan de Apple Watch.

Het sportmerk wil zich nu concentreren op het integreren van sensoren in schoenen en kleding en het gebruik van Nike+ apps die met de sensoren communiceren.

Eerste indruk: Zorgt de Apple Watch voor een revolutie?