De iPad Air 2 heeft een kleinere accu dan zijn voorganger vanwege de dunne behuizing van 6,1 millimeter.

Dat meldt iFixit, een bedrijf dat nieuwe telefoons en tablet uit elkaar haalt en de losse onderdelen bekijkt.

De accu in de originele iPad Air had een capaciteit van 32,9 Wh terwijl de Air 2 het moet doen met 27,62 Wh. Dat is 16 procent minder. De omvang van de accu slonk volgens iFixit met 15 procent.

Apple belooft ondanks de toegenomen prestaties en de dunnere behuizing dezelfde accuduur als bij de originele iPad Air, maar volgens de eerste reviews klopt dat niet. De kleinere batterij zorgt dus ook daadwerkelijk voor een kortere accuduur.

Accuduur afgenomen

Zo schrijft Cnet in zijn review: "Ik vond de accuduur acceptabel en vergelijkbaar met vorig jaar. Dat is alleen niet zo indrukwekkend meer: veel tablets en zelfs laptops halen inmiddels tien uur of meer."

In een test van Recode liep de accuduur zelfs terug 12 uur en 13 minuten vorig jaar naar 10 uur en 37 minuten bij de nieuwe iPar Air. Engadget heeft ook een standaardtest waar de accuduur mee wordt gemeten en ziet een soortgelijk verschil: De originele Air noteerde een tijd van 13 uur en 45 minuten terwijl de Air 2 stopte bij 11 uur en 15 minuten.

Tweakers.net concludeerde kleinere verschillen, maar zag wel een lichte afname van de accuduur in testen rondom browsen en het bekijken van video's. 

Apple lijkt de verminderde accuduur dus voor lief te nemen om een dunnere behuizing te kunnen bieden. NU.nl zal de nieuwe iPads volgende week uitgebreid reviewen en daarbij natuurlijk ook de batterij aan een test onderwerpen.

Bekijk onze eerste indruk van de dunnere iPad Air en duurdere iPad Mini 3