Sony gaat de verkoopverwachting van smartphones nog verder verlagen. Dat zou voor de tweede keer dit jaar zijn.

Anonieme bronnen vertellen aan de Wall Street Journal dat het huidige doel van 43 miljoen smartphones met enkele miljoenen zal worden bijgesteld. Sony bevestigt de berichtgeving niet.

Aan het begin van het jaar was het doel om 50 miljoen smartphones te verkopen in het gebroken boekjaar van Sony dat eind maart 2015 afloopt.

Sony maakte in september echter al bekend een fors verlies te verwachten door de tegenvallende smartphoneverkoop. Daardoor zit het bedrijf met grote voorraden onverkochte toestellen en besloot het de verwachting bij te stellen.

Strategie

Bovendien maakte het bedrijf toen bekend de strategie aan te gaan passen. Er zullen minder toestellen worden uitgebracht en Sony zal zich terugtrekken van een aantal markten. Wat overblijft is een focus op high-end smartphones in vooral westerse markten.

Als gevolg daarvan worden dus minder smartphones verkocht. In het vorige gebroken boekjaar gingen er 39,1 miljoen Sony-telefoons over de toonbank. Dit jaar zullen dat er waarschijnlijk dus ongeveer evenveel zijn hoewel de bronnen geen exact cijfer noemen.

In november houdt het bedrijf een bijeenkomst voor aandeelhouders waar financieel directeur Kenichiro Yoshida de details van de plannen voor de smartphonetak van Sony uit de doeken zal doen.

Bekijk onze review van de Xperia Z3 en Z3 Compact