De cast-knop, die het mogelijk maakt om video's en browsertabs naar een Chromecast te sturen, is inmiddels 650 miljoen keer ingedrukt door gebruikers.

Dat heeft Mario Quieroz, hoofd productmanagement van Google, dinsdagnacht gezegd tijdens een evenement van Gigaom.

De Chromecast is een kleine hdmi-dongel van 35 euro, waarmee het mogelijk is om draadloos video's naar een tv te 'casten'. Zo kunnen alle tv's bijvoorbeeld worden gebruikt om Netflix te kijken, ongeacht of het een smart tv is.

Drie maanden geleden was de cast-knop in totaal 400 miljoen keer gebruikt. Het is onduidelijk hoeveel unieke Chromecast-gebruikers er zijn.

Volgens Queiroz zijn er meer dan 10.000 apps die inmiddels Chromecast-ondersteuning bieden. Er komt ook een tweede versie van het apparaat uit, maar daar zijn nog geen details over bekend.

Wel zei Queiroz dat de Backdrop-functie, die het mogelijk maakt om eigen foto's, weerinformatie en kunstwerken als achtergrond van het Chromecast-startscherm te gebruiken, aanpasbaar wordt. Er wordt gewerkt aan een manier om ontwikkelaars de mogelijkheid te geven om extra informatie aan de Backdrop toe te voegen.

Lees onze review van de Chromecast