Microsoft heeft een update uitgebracht voor de technische preview van Windows 10, die drie weken geleden werd gelanceerd.

De nieuwe versie zal automatisch worden uitgerold naar testgebruikers. Het is ook mogelijk om de update handmatig te starten vanuit het update-scherm.

Microsoft heeft naar eigen zeggen ruim zevenduizend aanpassingen gemaakt. De grootste verandering is de toevoeging van het Action Center, een notificatiescherm waar meldingen vanuit andere apps worden verzameld.

De notificaties zijn nu nog niet interactief; het is dus bijvoorbeeld niet mogelijk om vanuit het Action Center te reageren op een e-mail. Daar komt in een latere update verandering in, meldt Microsoft in een blog.

Verder is het makkelijker geworden om apps te verplaatsen van het ene virtuele scherm naar het andere. Ook wordt er nu een animatie weergegeven wanneer er van scherm wordt gewisseld, zodat het duidelijker te zien is dat er naar een ander scherm wordt genavigeerd.

Vernieuwingen

De eerste versie van de technische preview werd begin deze maand uitgebracht. Microsoft raadt gebruikers zonder technische kennis af om het nieuwe besturingssysteem te installeren. Belangrijke vernieuwingen zijn onder meer het terugbrengen van het startmenu en het samenvoegen van de appstores op de verschillende apparaten (smartphones, tablets en computers).

De hardware-eisen van Windows 10 zijn gelijk aan die van Windows 8; er is minimaal een processor van 1 GHz nodig, met ondersteuning voor de technologieën PAE, NX en SSE2. Ook is er minimaal 1 GB aan werkgeheugen nodig bij de 32 bit-versie van Windows, of 2 GB bij de 64 bit-variant.

Dit is er nieuw in Windows 10